Op zondag 12 juli heeft Ruud (één van de vrijwilligers bij Jij Ontbreekt) een bijeenkomst georganiseerd op de Haagse Stadswijngaard.

Na een kleine inleiding is er lopend door de wijngaard uitgelegd wat er hier allemaal door de coöperanten en deelnemers aan werk wordt verzet.
Met als mooi eindresultaat een 3 tal heerlijke wijnen, gemaakt van verschillende druivensoorten; de Johanniter, Rondo en Souvignier Gris.
De Johanniter is een Riesling-achtige wijn, Rondo is een Pinot Noir en met Souvignier kunnen we zowel rosé als Sauvignon Blanc-achtige wijn maken.

Alle rassen zijn geselecteerd om lekkere, jonge wijn te kunnen maken: mensen zijn zo nieuwsgierig naar de wijn dat de wijnen ook niet lang de tijd krijgen om te rijpen. 

Na de rondleiding was er een proeverij van 2 tal wijnen van de eigen wijngaard en een rosé wijn uit Friesland die ook in de smaak viel. Mooi was de reactie na het nuttigen van een belegen kaasje dat daarna de wijnen toch weer anders proefden…. Of lag het aan de genuttigde alcohol.

Al met al een mooie zonnige zondagmiddag die door de deelnemers zeer werd gewaardeerd.

Meer informatie over de Haagse Stadswijngaard kunt u vinden op
http://haagsestadswijngaard.nl/

https://www.facebook.com/HaagseStadswijngaard/