Agenda

83117015_657787181629812_968381530290257920_n

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten vanaf april weer op een vaste locatie!
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur (tenzij anders vermeld)
Locatie: Blauwe Zaal van Bibliotheek aan de Vliet, vestiging Voorburg,  
Koningin Julianalaan 257.
Aanmelden: Als dit nodig is staat het duidelijk vermeld, graag per mail naar jijontbreekt@gmail.com

GEANNULEERD I.V.M. RICHTLIJNEN RIVM – COVID-19
We hopen dit thema op een later moment alsnog in te plannen
Zaterdag 18 april – Rouw en veranderende relaties

Na een ingrijpend verlies moeten we onszelf weer uitvinden; wie zijn wij zonder de ander? In deze zoektocht merken wij vaak ook dat we aansluiting missen met onze omgeving. Hoe gaat de omgeving hiermee om maar misschien nog belangrijker, hoe ga je er zelf mee om naar de omgeving? Durf je te vragen, te zeggen wat je voelt, denkt en misschien wel nodig hebt en kan de ander er dan voor je zijn en bij je blijven? Een verandering in de relatie kan voor beide partijen ingewikkeld zijn  maar geeft soms ook een mooie verdieping
Begeleiding
: Annette de Boo, René Dullaart Heijkoop en Wendy van Kuijen

GEANNULEERD I.V.M. RICHTLIJNEN RIVM – COVID-19
We hopen dit thema op een later moment alsnog in te plannen
Zaterdag 16 mei

Rouwen moet je zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen
Voel jij door je verlies alsof er een groot gat in je leven is geslagen? Alsof er een puzzelstukje in je leven mist? Tijdens deze middag leer je waar dat gevoel van alleen-zijn vandaan komt en wat je hieraan kunt doen. Je ontdekt hoe je je kunt verbinden met jezelf én met de ander, zodat je weer zin in het leven vindt.
Begeleiding: Minjon van Zoest

zaterdag 13 juni – Klankschalenconcert
Klanken zijn effectief bij onder andere stress, diverse vormen van pijn, chronische moeheid, verdriet en angst. Het verbetert de slaap, geeft de eigenwaarde terug en vergroot de zelfkennis. Een bepaald orgaan komt in balans door de klanken en de trillingen van de klankschalen af te stemmen op dat bepaalde orgaan. Het hele lichaam ondergaat een healing proces. De trilling werkt door tot op celniveau.
Kom langs bij ons en ervaar of dit jou ook rust in rouw kan brengen.
Begeleiding: Marijke van Veen
Aanmelden: Er is ruimte voor maximaal 15 personen, aanmelden is vereist.

Zondag 12 juli – Rondleiding Haagse Stadswijngaard
Voor velen onbekend, midden in de stad (Laakkwartier) ligt een wijngaard. Een parel van rust. Ruud geeft jullie hier graag een rondleiding met uitleg over het ontstaan van de wijngaard, hoe eigenaren elk jaar met elkaar samenwerken van de wintersnoei in januari tot de pluk in oktober en hoe van deze druiven (Rondo, Johanniter en Souvignier Gris) verschillende wijnen worden gemaakt. Na de rondleiding volgt dan een kleine proeverij van deze Haagse wijnen.
Aanmelden: Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers, op volgorde van aanmelding via jijontbreekt@gmail.com o.v.v. naam en telefoonnummer.
Na aanmelding volgt informatie over route en parkeermogelijkheid.
Begeleiding: Ruud de Jong

Zondag 16 augustus – Koffie op een zonnig terras
Locatie volgt nog.
Begeleiding: Barbara Bosman

Zaterdag 12 september – Gedichten en muziek
Afwisselend voordracht van gedichten door Anne Remijn uit haar bundel Rouwen tussen Eb en Vloed en cellospel door Ruud Meester. Tussendoor is gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over de gedichten.
Begeleiding:Anne Remijn

Zaterdag 17 oktober – Reis door mijn rouw
Je man verliezen op zeer jonge leeftijd, het overkwam Irene Turk. Na het overlijden van haar man schreef Irene over haar rouwproces. Deze 80 blogs zijn uitgegeven als boek – zij vertelt graag hoe zij haar reis door rouw ervaart en geeft daarmee een inkijkje op het leven van een vrouw in rouw.
Auteur: Irene Turk

Zaterdag 14 november – Kinderen en jongeren in rouw
Kinderen en jongeren rouwen anders nadat een dierbare is doodgegaan. Hoe komt dat? En hoe kunnen wij hen hierin als ouders/verzorgers begeleiden? Zodat hun rouw niet vastloopt, ondergronds gaat en op latere leeftijd gaat wringen? Hoe kan je als gezin elkaar blijven ontmoeten? René Dullaart-Heijkoop (vanuit zijn rol als uitvaartondernemer, gespecialiseerd in begeleiding van kinderen rond het afscheid) en Annette de Boo (praktijk in Gezins- en kindercoaching, gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen in rouw) geven uitleg en handvatten om kinderen en jongeren in rouw te begeleiden.
Doelgroep: (groot)ouders en verzorgers van kinderen en jongeren in rouw.
Begeleiding:
Annette de Boo, René Dullaart Heijkoop en Wendy van Kuijen

Zaterdag 12 december – Rouw tijdens de feestdagen
Vanaf half november wordt overal feestverlichting opgehangen en glitteren de etalages je tegemoet. Op de radio, televisie en internet kun je niet om de gelukkige gezinnen en stellen aan de kerstbrunch heen. Iedereen wenst je goedbedoeld Fijne Feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Maar hoe voel jij je? Hoe breng je die dagen door. Wil je wel of niet worden uitgenodigd? Zeg je ja tegen anderen of tegen jezelf. Hoe pak je het dit keer aan?
Begeleiding: Annette de Boo en Barbara Bosman

Donaties
Veel deelnemers hebben aangegeven graag iets bij te willen dragen aan de bijeenkomsten. Dat waarderen wij natuurlijk enorm. Hoe u dit kunt doen is te lezen op onze homepage.

40429906_2171436899848403_2332641582211137536_o

Wandelingen

GEANNULEERD I.V.M. RICHTLIJNEN RIVM – COVID-19
We hopen snel weer samen te kunnen wandelen!
24 mei   Landgoed Duivenvoorde/Hof van Duivenvoorde (terras)
Op zondagochtend even samen wandelen in de zon na een heerlijke kop koffie of thee op het terras. Wie wil zo zijn dag nou niet starten…
We trappen af met een ontmoeting op het terras en gaan daarna aan de wandel. Op een prachtig landgoed met verharde paden. Goed toegankelijk voor iedereen. Dat geldt ook voor de afstand en het tempo. Het gaat vooral om de ontmoeting en de gezelligheid.
Wie wil kan na de wandeling nog samen gaan lunchen, hiervoor moet u dan wel zelf de reservering regelen.
Waar: Hof van Duivenvoorde, Laan van Duivenvoorde 1A Voorschoten.
Tijd:  We verzamelen om 10.30 uur, het is fijn als iedereen op tijd aanwezig is.
Kosten: De eerste consumptie is op kosten van Jij Ontbreekt, daarna zijn deze voor eigen rekening.
Aanmelden: wordt op prijs gesteld i.v.m. de reservering – graag per mail naar jijontbreekt@gmail.com

We zijn op zoek naar leuke wandellocaties in de regio Haaglanden
Heb je tips voor een leuke wandelroute in een mooie omgeving, vertel ons daar dan over via jijontbreekt@gmail.com
We zijn op zoek naar wandelpaden die voor deelnemers goed bereikbaar zijn met auto en bij voorkeur ook met het openbaar vervoer.
Liefst wat geëffende paden. Wil je de groep tijdens de wandeling van leuke extra info voorzien – ook dat horen we graag!

Aan- en afmelden

Aanmelden
Bij sommige bijeenkomsten reserveren wij bij een locatie als we ervoor of erna nog even samen wat drinken. Dan is aanmelden gewenst. Dit kan tot een week voor de bijeenkomst per mail via jijontbreekt@gmail.com, – o.v.v. naam, telefoonnummer en welke bijeenkomst. We vermelden dit bij het evenement als dit gewenst is.

Afmelden
Voor een evenement waarbij aanmelden gewenst is geldt dat we graag bericht ontvangen bij verhindering. Liefst 3 dagen van tevoren zodat wij de reservering kunnen aanpassen.