In 2019 werd Barbara benaderd door een journaliste voor een interview voor Vrouw.nl van De Telegraaf over haar motivatie voor het opzetten van een Facebookpagina voor lotgenotes en het nabestaandencafé. Omdat een grotere naamsbekendheid voor zowel Sterke Weduwes West Nederland en voor Jij Ontbreekt altijd wenselijk is zegde ze toe. Natuurlijk speelde de timing ook mee in deze beslissing. Want nu er fondsenaanvragen uitstaan én Jij Ontbreekt genomineerd is voor een Vliet Award is het natuurlijk best prettig als mensen hierover lezen in de krant en online.

Het bleek iets pittiger dan verwacht. Je verhaal opnieuw vertellen, ook al ken je het zelf als geen ander en is het ‘al’ vier jaar geleden, heeft nog steeds impact. Hoezeer bleek toen het interview geplaatst werd en de reacties volgden. Met de extra naamsbekendheid zit het dus wel goed. En daar ging het om.

De eerste fondsentoezegging is ook binnen. Natuurlijk kan dat toeval zijn, maar we hopen dat ook de andere twee fondsen ons nog willen steunen nu zo breed uitgemeten is wat we allemaal doen om die warmte, steun en (h)erkenning te kunnen blijven bieden.