De feestmaand december is niet voor iedereen even feestelijk. Op de tv en radio zie je reclames met complete families, de winkels zijn feestelijk versierd, de omgeving wenst je continu – goedbedoeld – hele Fijne Feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.

Dat is niet altijd makkelijk. Vooral niet als het verdriet en het gemis je nu misschien nóg meer raakt dan op andere dagen.

Dus organiseerde Jij Ontbreekt een warme winterbijeenkomst. Om samen te komen met anderen die dit snappen, aan een half woord genoeg hebben.
Met wie ideeën uitgewisseld kunnen worden, die tips hebben. Die weten hoe lastig het kan zijn. Of die er juist inmiddels wat makkelijker in zijn geworden om aan te geven wat ze wel of niet fijn vinden rond die dagen.

Naast de feestdagen werd natuurlijk ook nog over allerlei andere onderwerpen gesproken. En klonk ook nu weer met regelmaat een volle lach.
Want herkenning lucht op. En als je jezelf kunt zijn in het gezelschap van anderen helpt dat natuurlijk ook enorm.

Het animo voor deze warme middag was groot – 20 volwassenen én 8 kinderen.
Voor de kinderen was een tafel vol knutselspullen ingericht en daar werden prachtige dingen mee gemaakt. Ook aan hen was te merken hoe fijn het is om anderen te ontmoeten die weten hoe het voelt. Erover praten hoeft dan vaak niet. Het samen zijn, het weten en samen iets doen is genoeg.

Jij Ontbreekt verzorgde de drankjes en frites voor de kinderen en Volle Maan legde ons in de watten met een hartige hap. Dank daarvoor!

Deelnemers konden een lichtje mee naar huis nemen.